03 februari 2017

Kinderen op de Playstation

Het is weer vrijdag en dat betekent meestal dat onze oudste (7) 's middags op de Playstation wil/gaat. Dan kan hij even weer opladen voordat hij weer moet sporten. Maar wat voor spellen laat je een kind van 7 spelen op een Playstation?

Gelukkig speelt hij graag Minecraft, Rocket League, Little Big Planet 3 of andere onschuldige spelletjes. Maar soms speelt hij ook wel eens een spel waarbij hij monsters neer moet schieten. Nu heb ik daar zelf niet zo heel veel moeite mee. Zolang hij buitenaardse wezens of monsters schiet, vind ik het prima. De grens ligt bij het schieten van mensen. Als ik zie dat hij op mensen schiet, gaat de Playstation uit.


Maar goed, hij neemt ook wel eens vriendjes mee naar huis die dat misschien niet zo gewend zijn om spelletjes te spelen die eigenlijk bedoeld zijn voor kinderen van 12 jaar of ouder. En ik wil natuurlijk niet bekend staan als de vader wiens kinderen schietspelletjes spelen. Of dat ouders gaan verbieden om met mijn oudste te spelen. Daarom probeer ik er op toe te zien dat er geen schietspelletjes worden gespeeld als er vriendjes zijn.

Waar ligt bij jullie de grens als het op spelletjes spelen op de Playstation of tablet aankomt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pagina's