10 februari 2017

Hoe wij onze kinderen 's ochtends helpen op tijd klaar te staan

Kwart over 8, de kinderen moeten naar school, maar dan blijkt er nog een kind op de wc te zitten, een ander kind heeft haar kleren weer uitgetrokken omdat ze besloten heeft toch andere kleren aan te willen en nog eentje ligt op de grond te huilen omdat hij liever thuis blijft. Een ritueel dat regelmatig bij ons voor kwam.

Kwam, want tegenwoordig hebben we lampen in de kamer hangen die op doordeweekse dagen van kleur gaan veranderen tegen de tijd dat de kinderen naar school moeten. Eerst gaat er 1 van de 3 lampen op groen. Een minuut later gaat de volgende op groen. Nadat alle lampen op groen zijn gesprongen, gaat de eerste op oranje. En zo herhaalt zich dat totdat alle lampen zich in ongeveer 10 minuten fel rood opkleuren.

Niet al onze kinderen kunnen klok kijken, dus de tijd heeft geen invloed op hun, maar de kinderen reageren erg goed op de verkleuring van de lampen. Ze beginnen direct hun schoenen en jassen aan te trekken als de eerste lamp op groen springt. En zo staan ze 's ochtends soms al klaar voordat ik er zelf klaar voor ben.


Ik maak me alleen een beetje zorgen over de zomer periode. Als er 's ochtends geen lampen meer aan hoeven of als de lampen nauwelijks te zien zijn doordat de zon al naar binnen schijnt. Tegen die tijd nog maar wat anders in elkaar zetten zodat ze zien dat  het tijd begint te worden om naar school te gaan.

2 opmerkingen:

  1. Hey, wat een superhandig systeem! En een slimme oplossing voor kinderen die geen klok kunnen kijken :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook heel handig voor papa's en mama's hoor. We hebben inmiddels het hele huis volhangen met deze lampen en met een druk op de knop verander je de complete verlichting in de woonkamer.

      Verwijderen

Pagina's