19 januari 2017

Vakantie met 5 kinderen

Vorig jaar was onze jongste net voor de zomervakantie geboren en omdat we niet direct een hele dag in de auto wilden zitten, zijn we toen voor het eerst in eigen land gebleven. We zijn vorig jaar wezen kamperen op een boerencamping in de randstad. Met onze 4-persoons tent en een 2-persoons bijzettentje waarin L (7) en P (5) sliepen. Door de hoeveelheid spullen die we mee moesten nemen gingen we met 2 auto's. Daardoor namen we ook weer extra spullen mee.

We hadden een museumjaarkaart gekocht voor het hele gezin. Dus we wilden sowieso een aantal van de musea in die regio gaan bezoeken. Uiteindelijk hebben we o.a. Nemo en het scheepsvaartmuseum in Amsterdam, het spoorwegmuseum in Utrecht, het kinderboekenmuseum in Den-Haag en het Nationaal Militair Museum in Soest bezocht.

Dit jaar willen we het anders doen. We hebben een huisje op een camping in Karinthiƫ in Oostenrijk geboekt en gaan 2 weken kamperen in een huisje. Met 1 auto heen, dus heel weinig spullen mee. We kopen dan voor 2 weken een Karinthiƫ-kaart zodat we daar eenvoudig met kabelbaantjes de bergen in kunnen, af en toe een boottochtje kunnen maken, naar de zwembaden in de buurt en bij slecht weer een museum bezoeken.

Maar eerst gaan we in april nog 1 week met het hele gezin naar een huisje in Denemarken. Een week later ga ik zonder vrouw en kinderen, maar met vrienden ook nog een week naar Denemarken. Een traditie dat we in 2004 zijn begonnen. Onze verlate wintersportvakantie zullen we maar zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pagina's